Ив. Колчаков: Моята мечта е Пазарджик отново да стане пионер на пазарните реформи
Ив. Колчаков: Моята мечта е Пазарджик отново да стане пионер на пазарните реформи / netinfo
Моята мечта е, след един нов мандат, Пазарджик отново да стане пионер на пазарните реформи в България, със силна икономика и много богат социален сектор, обяви в студиото на Дарик радио кандидатът на СДС за кмет на Пазарджик, д-р Иван Колчаков.

Младите хора трябва да се задържат в общината чрез мощни инвестиции на западни капитали. Само така те ще получат добра реализация-добра работа и европейско заплащане, смята д-р Колчаков.

За голямо съжаление днес Пазарджик е една от общините, които се носят по инерция, каза още д-р Иван Колчаков. Според него е започнал отлив както на чужди, така и на родни инвеститори, защото градът вече не е атрактивна дестинация, за разлика от 2001 година-краят на неговия кметски мандат, когато общината бе обявена за най-просперираща и една от най-динамично развиващите се у нас.

Кандидатът на СДС за кмет на Пазарджик, д-р Иван Колчаков смята да възстанови звено ”Общинска полиция”, което бе закрито от настоящият кмет при стъпването му в длъжност. Това е западен стандарт, смята Колчаков, който подпомага държавата на местно ниво и по-добре контролира обществения ред и законност.

Управляващите трябва да поемат публично ангажименти и да се отчитат, а не да стоят на тъмно, твърди още най-известният политик в Пазарджик, преминал през всички власти, д-р Иван Колчаков. Настоящият кмет Иван Евстатиев е партизански син, а те са свикнали да бъдат в нелегалност, така шеговито Колчаков обясни тоталната непрозрачност и безочетност на опонента си, който отказва всякакви дебати досега.

Цялото интервю на д-р Иван Колчаков чуйте в прикачения файл.