/ ThinkStock/Getty Images
Йордан Иванов си направи отвод от надпреварата за кмет на Пловдив. Кандидатурата му, издигната от „Демократична България“, беше очаквана. 

Предизборни прогнози в Пловдив

"Благодаря за отправената номинация. За мен това е преди всичко огромна чест и отговорност
. Считам, че Демократична България - Обединение (Да България, ДСБ и Зелените) трябва да даде отговор на „вечните кандидати за кметове на Пловдив“ с надпартийна кандидатура, както бе настоявано многократно от приятелите в общността. Това е и причината да си дам отвод.

Каназирева: Идва времето на умното планиране и строгия контрол

Аз съм човек с неприкрити политически амбиции и, признавам, ми бе особено трудно да взема за себе си това решение след направените номинации. Вярвам, че себеотрицанието в политиката е рядко срещано в българската среда, а то е нужно на десния гласоподавател повече от всякога.

Кандидат-кмет: Грешката Пловдив да е една от най-малките общини в страната, трябва да се поправи

Именно надпартиен кмет на Пловдив може да събере доверието на десетки хиляди пловдивчани и да постави на място(натика в ъгъла на управлението на града) вечните кандидати за кметове в града.

Официално: Георги Колев се включи в кметската надпревара за Пловдив

Завявам пълна готовност "Демократична България" да постигне и онзи политически успех в Общински съвет, който ще подобри работата на местния парламент, като разкрие договорките между всички партии вътре и даде решения на множеството проблеми в Пловдив, като транспортния проект, автомобилния хаос, презастрояването, корупционните афери и данъчната политика", написа Иванов в профила си във Фейсбук.

Славчо Атанасов: Ще направя цялостна ревизия на управлението на Тотев

Той е председател на ДСБ-Пловдив, член на националното ръководство на партията и на управленската алтернатива на „Демократична България“, с ресор децентрализация, регионално развитие и транспорт.