/ Искра Койчева
Адвокатът и общински съветник Георги Колев се включва официално в кметската надпревара за Пловдив през октомври.

Официално: Георги Колев се включи в кметската надпревара за Пловдив

Както Дарик вече прогнозира, очакваше се кандидатурата му да бъде издигната на официална пресконференция от ПП "Земеделски съюз Александър Стамболийски", което и се случи. Колев е зам-председател в местния парламент вече три мандата от квотата на земеделците. 

Адвокат Георги Колев влиза в кметската битка за Пловдив?

Георги Колев е един от най-известните пловдивски адвокати, признат пътешественик, а в залата на ОбС на града може би най-добрият оратор. Вече три мандата той и партията, в която е, успяват без широко прокламирана предизборна кампания да съберат достатъчно брой гласоподаватели, за да успеят да се впишат като трайно присъствие в местния парламент. Като адвокат в консорциум "Екологичен завод" името му се свързва със завода за отпадъци в Шишманци и с комуналната фирма КМД, която заедно с общинската "Чистота" обслужват Пловдив.

Здравко Димитров пред Дарик: Очаквам честни избори, няма да правя чистки

В последния мандат групата от четирима съветници на ПП "Земеделски съюз Александър Стамболийски", като цяло гласуват с "за" предложенията на управляващото мнозинство.

Тотев: Искаме кмет от ГЕРБ, най-голямата група съветници и най-много районни кметове

Сега те ще явят с пълна листа за градски старейшини, както и с канидати за районни кметове. "Гласоподаватели те ще търсят сред негласуващите на последните избори 160 000 пловдивчани", заяви Георги Колев.

Тотев категоричен - няма да се кандидатира за кмет

На въпрос на Дарик защо след три мандата като зам-председател на местния парламент час сега решава да се включи в кметската надпревара, той отговори, че моментът е дошъл, защото Пловдив е една от най-малките община в страната, заради изкуствено създадените съседни Родопи и Марица и тази територална грешка трябва да се поправи.   

Определят състава на ОИК-Пловдив

С кандидатурата на адвокат Георги Колев борбата за кметското място на Пловдив става твърде интересна. Защото обичайно, договорките за преливането на гласове от по-малките партии към по-големите, предстоят или вече са направени. И в този смисъл, предизборната игра в града на тепетата се очертава да е любопитна.