/ ThinkStock/Getty Images
"Дизайнът за създаване на широка дясна коалиция в Пловдив вече е невъзможен", коментира пред Дарик политологът Димитър Аврамов. До края на тази седмица трябва да станат ясни кандидатите за кмет на втория по големина град в България, които ще издигнат от „Демократична България“ и БСП.

Каназирева: Идва времето на умното планиране и строгия контрол

Докато пред левицата  стои въпросът - пловдивчани или софиянци ще посочат кандидата им в града под тепетата, шансът на десните сили да издигнат силна кандидатура изглежда доста несигурен, прогнозират от щабовете на останалите политически сили. 

Кандидат-кмет: Грешката Пловдив да е една от най-малките общини в страната, трябва да се поправи

"От „Да България“ блокират претендента на ДСБ Йордан Иванов и затова т.нар. обединител на дясното „Демократична България“ все още не може да обяви кмет, смята Димитър Аврамов.

Официално: Георги Колев се включи в кметската надпревара за Пловдив

Според него, обаче е много възможно след изборите в Пловдив да се оформи стабилна управляваща коалиция от дясноцентристки партии. Определено върху изборния резултат тази есен може да окажат влияние и демографските промени, тъй като през последните години в града се преселиха много жители от съседни общини и области.

Здравко Димитров пред Дарик: Очаквам честни избори, няма да правя чистки

"Прогнозирам „чиста игра“ до първи тур и много сериозни избори в Пловдив", каза още Аврамов пред Дарик радио. Според него, не се очаква от „Няма такава държава“ да участват под каквато и да форма на местния вот.

Славчо Атанасов: Ще направя цялостна ревизия на управлението на Тотев

До момента официално обявените кандидати за кмет на Пловдив са областният управител Здравко Димитров от ГЕРБ, депутатът от НФСБ Славчо Атанасов, Дани Каназирева, лидер на пловдивската партия „Съюз за Пловдив и адвокат Георги Колев, който последните 12 години участва в местната власт с група общински съветници от БЗНС „Александър Стамболийски“.

Тотев категоричен - няма да се кандидатира за кмет

Освен кандидатите на БСП и „Демокраична България“, тази седмица се очаква да вземе решение и Георги Титюков - настоящ заместник-кмет и създател на другата пловдивска партия „Кауза Пловдив“.