Имотни измами пълнят приюта за бездомни
Имотни измами пълнят приюта за бездомни / снимка: Getty Images
Ани от приюта за бездомни
77160
Ани от приюта за бездомни
Валери от приюта за бездомни
  • Ани от приюта за бездомни
  • Валери от приюта за бездомни

60 % от обитателите на приюта за бездомни в Пловдив са станали жертва на имотни измами от роднини или са изгубили жилището си заради заеми и ипотеки. Това съобщи за Дарик управителят на приюта в район „Източен“ Димитър Семерджиев, където са преминали десетки хора.  През зимата получават храна от обществените трапезарии в града. Капацитетът на приюта и центъра за настаняване към него е общо 20 места.

За 2015-та бюджетът за социалната услуга отпускан от държавата е намален наполовина. Повечето служители от персонала вече са подали предизвестие за напускане. С ограничени средства от Нова година за бедомните ще се грижат само трима души- управител и социални работници.

Обитателите на сградата на ул. „Генерал Радко Димитриев“ 33 мечтаят за споеделени мигове с близките си, здравето  и повече късмет през идната година. Ани се радва, че за Коледа и Нова година ще може да  бъде заедно със своя син в приюта. В същото време Валери е притеснен, че майка му е в болница и искрено се надява за празниците тя да оздравее и да бъдат заедно около скромната трапеза.  Чуйте ги  в прикачените файлове.