Имало вероятност експертизите за убийството на сестрите да не стигнат докрай
Имало вероятност експертизите за убийството на сестрите да не стигнат докрай / netinfo
Ако експертизата, която чакаме от Англия стигне докрай това ще даде тласък на разследването, каза за Дарик радио окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов. Има вероятност това да не се случи, добави той, заради негодност на биологичния материал, взет от убитите.

Негодността на този материал се дължи на факта, че труповете са стояли прекалено дълго на открито при тежки метереологични условия, а не на небрежност при вземането му от страна на разследващите, каза още Иван Даскалов.

Няма основания да смятаме, че синът на министъра на транспорта Георги Петърнейчев има съпричастност към това дело, бе категоричен окръжният прокурор. Според Даскалов, обаче неразкриването на убийството, една година след него, е знаково за работата на цялата областна дирекция Полиция.

Според майката на убитите момичета Фани Белнейска една година е прекалено дълъг срок за разкриване на убийците и бавенето на полицията е необяснимо за тях. Упорито се говорило пред тях, че убийците са от Пещера, Брацигово, или околностите и че в курорта Свети Константин над Пещера за забелязали укриване на следи. Да се твърди всичко това със сигурност, без да се представят доказателства, е немислимо, смята още Фани Белнейска.