кутията с дарения била отмъкната, но наглия мъж е заловен
кутията с дарения била отмъкната, но наглия мъж е заловен / netinfo
Двама мъже отмъкнали 100 лв. от оборота на метан станция. Друг нагъл мъж е заловен, след като задигнал кутия с дарения от магазин в Пловдив
Пловдивски криминалисти разкриха извършители на грабеж. Разследването стартирало на 12 февруари по сигнал, че маскиран заплашил служител в метан станция и отнел около 100 лева. В процеса на оперативните действия служители на Първо РУ и колегите им от отдел “Криминална полиция” влезли в дирите на двама съучастници, криминално проявени пловдивчани на 37 и 30 години. С полицейска заповед вчера мъжете били задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на случая продължава под надзора на районната прокуратура.

Друг нагъл мъж също бе задържан за 24 часа непосредствено след кражба вчера в Пловдив. Мярката е взета спрямо 38-годишен криминално проявен и осъждан жител на града, който отнел кутия с дарения от търговска верига на ул. “Васил Левски” и побягнал. Охранител в магазина и очевидец на случилото се обаче успели да догонят извършителя и го заловили. Пловдивчанинът е отведен в Трето РУ, започнато е бързо производство.Даренията в кутията в магазина са били събирани за Антонио Антонов, ученик от 11 клас, който спешно се нуждае от средства за лечение. 

Автор на две кражби пък бе задържан от служителите на реда в Асеновград. На 15 февруари в районното управление постъпил сигнал за противозаконно отнет лек автомобил “Ситроен”, паркиран пред частен адрес в града. Моторното превозно средство било обявено за издирване и в рамките на предприетите действия криминалистите установили, че посегателството е дело на 23-годишен от село Люляково. Младежът е регистриран в полицията и осъждан. Допълнително са събрани данни, че в началото на месеца той влязъл с взлом в заведение в града и отнел портмоне с 2500 лева. Наложена му е мярка за неотклонение “задържане за 24 часа”. Предстои материалите по случая да бъдат внесени в Районна прокуратура – Асеновград. 

Сигнал за взломна кражба бе получен вчера в РУ – Труд. По предварителни данни, в нощта срещу понеделник от фирмено помещение в Съединение била открадната метална кутия с над 400 лева. При огледа е установено, че крадците са проникнали след разбиване на прозорец. Образувано е досъдебно производство и работата на разследващите продължава. 

Около 500 кутии с цигари от различни марки са били откраднати с взлом от магазин на ул. “Мали Богдан” в Пловдив. Сигналът е подаден в Първо РУ вчера сутринта. На мястото е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство.