/ netinfo
Христо Крачолов
97707
Христо Крачолов
  • Христо Крачолов

36 цветни снимки от Турция, Шри Ланка, Индокитай и Индонезия, подредени във фотоизложба, представи пред ценители пловдивският апелативен съдия Христо Крачолов. "Фотографията е моя страст и хоби много преди да реша да стана юрист", разказа той в интервю за Дарик.

Експозицията, наречена „Срещи с Изтока“, се състои от три части. Акцент на седемте пейзажа е кадър от Босфора, а 18 портрета пресъздават бита, психологията и приемствеността между поколенията. Десет жанрови фотографии завършват композиционната рамка и дават възможност на зрителя да придобие богата представата за тези далечни страни.

За първи път изложбата беше представена през март миналата година в Балабановата къща - Старинен Пловдив, като част от дипломната работа на автора за придобиване на квалификационна степен „магистър” в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив.
 
След гостуването на изложбата в Чирпан, тя беше представена в Народно читалище „Св. Климент Охридски”-Стара Загора.

За връзката между фотографията и съдийската тога, за фантазията на автора и за нестандартните му композиционни решения и колористични варианти, е разговорът на Искра Койчева със съдия Христо Крачолов.