Formula 3 и DTM на живо по Евроком България
Formula 3 и DTM на живо по Евроком България / netinfo
ТВ Евроком България ще излъчва на живо престижния пистов шампионат DTM. 11 европейски писти, приемащи автомобилните състезания, се радват на средна посещаемост от 80 000 зрители на ден.

Тунинговани коли на Ауди и Мерцедес са управлявани от едни от най-добрите пилоти в света. Двукратният световен шампион от “Формула 1” финландският пилот Мика Хакинен е един от тях.

Състезателният календар на DTM включва и класическите надпревари на пистите Нюрбургринг, Льо Ман, Хокенхайм, Каталуния и Мугело. Първото изпитание е на 6 април, а финалът на шампионата на 26 октомври.

На живо по Евроком България ще бъда предавани и евросериите Formula 3.

Formula 3 има всички съставки за героична история – високотехнологични автомобили, с които най-добрите пилоти от целия свят се състезават за стотни от секундата.

Публиката и мениджърите на отбори очакват да видят от пилотите във Formula 3, че имат нужните качества за топ-състезатели. Луис Хамилтън е един от известните пилоти, стартирали кариерата си от Formula 3.

Сезонът се състои от 20 състезания. Страните, които приемат надпреварите във Formula 3 са Германия, Франция, Италия, Испания, Холандия и Великобритания.