/ netinfo
520 млади таланти от цялата страна ще участват в 16-ото поредно издание на Детско-юношеския фестивал „Рошавата котка“. Събитието, което ще се продължи един уикенд, се организира от Ротаракт клуб – Пловдив, с подкрепата на Ротари клуб-Пловдив и Драматичния театър.

Участниците ще зарадват пловдивчани и гостите на града с богата програма. Както винаги, публиката ще може да се наслади на голямо разнообразие от категории и жанрове – от народни танци до джаз-балет, от класически изпълнения на пиано и народни песни до най-новите музикални хитове.
 

Рошавата котка 2018
netinfo


Зрителите ще имат възможност да гледат и постановки по български и чуждестранни произведения. Театралният жанр ще включва различни стилове, гарантирайки една страхотна събота и неделя.

Любителският фестивал „Рошавата котка“ се гордее със своята шестнадесетгодишна история. Време, през което се радва на засилен интерес и е успял да се наложи в културния календар на Пловдив. Целта на инициативата е да даде възможност за изява пред публика на деца и младежи от 5 до 18 години и да насърчи развитието на техния талант и творчески потенциал.

Тазгодишното издание ще се проведе на 16 и 17 юни, от 10.00 до 17.00 часа, в Драматичен театър-Пловдив. Фестивалът ще приключи с тържествена церемония по награждаване на победителите в неделя, 17 юни, от 18:15 часа.

Входът е свободен.