/ Thinkstockphotos
Входът е свободен
Фестивал за улични огнени спектакли ще се състои в Пловдив.

Шестият фестивал за улични изкуства "6Fest", ще представи специално тематично издание - за първи път у нас. фестивалната програма ще включва само улични огнени спектакли на театрални и огнени групи от България, съобщиха организаторите.

Връчиха сертификат за инвестиция на компания за близо 30 млн. лв. край Пловдив

Сред акцентите е премиерният спектакъл на Театър на огъня и сенките "Fireter", "Легенда за нощта и деня - Балис и Ейрене", който ще се играе за първи път в Пловдив на Римския стадион.

Премиерен за Пловдив ще бъде и новият спектакъл на Мим Формация "Жар Театър" - "Метаморфози", създаден по откъси от поемата на Овидий. Пътуващ театър "Скрин" ще гостува със спектакъла си "Мегале теа", две местни формации от Пловдив - цирково-музикалният "Combino Project" се представя с моноспектакъл на артиста Дарио Българио и Формация за огнено изкуство "Firestep" със спектакъла "Самодива".

Фестивалът за улични изкуства "6Fest" ще се проведе от 28 до 31 октомври в Пловдив с финансовата подкрепа на Министерство на културата и партньорството на Община Пловдив. Входът е свободен.
БТА