Експерти на Световната банка ще нищят в Пловдив проблемите на пазара на труда
Експерти на Световната банка ще нищят в Пловдив проблемите на пазара на труда / Макс Европа

Експерти и представители на бизнеса ще обсъждат необходимостта от промените в законодателството, свързани с гъвкавото работно време, дуалното обучение, условията на труд, както и устойчивостта на европейските програми, насочени към повишаване качеството на пазара на труда. Това ще се случи на кръгла маса „Регионален пазар на труда: състояние и проблеми, предизвикателства пред развитието на човешкия капитал“.

В рамките на форума представители на Световната банка, Българската стопанска камара, бизнеса, държавните институции и университетите ще дискутират предизвикателствата на национално ниво в намирането на подходящи хора за конкретни позиции, дефицитите на знанията и уменията на заетите, включително и на младите хора, както и проблемите в партньорството с образователните институции. Мениджъри по управление на човешките ресурси във водещи пловдивски компании ще представят опита си в задържането, мотивирането и развитието на служителите.

Силвия Артал, старши икономист в Световната банка, ще представи резултатите от национално представително проучване в България (BLISS) за познавателните и социално-емоционални умения на трудово заетите в страната ни. Модератор на срещата ще бъде Жечко Димитров, програмен директор в Българската стопанска камара.

Организатор на събитието е пловдивската компания за производство на велосипеди Макс Европа. Кръглата маса ще бъде открита в 9,30ч. от кмета на Пловдив Иван Тотев в сградата на MaxEurope на ул. „Голямоконарско шосе“ №1.