Дрогирани и пияни шофьори пак с поразии на пътя
Дрогирани и пияни шофьори пак с поразии на пътя / Дарик архив

Млада жена загина при пътен инцидент между Пазарджик и Пловдив. Сигналът е подаден към 3 часа в събота. Според първоначалната информация, в района на 212 километър лек автомобил „Фолксваген” преминал през лентата за насрещно движение и се блъснал в крайпътно дърво. На място издъхнала 22-годишната шофьорка, от Пловдив. Сред вероятните причини за катастрофата са движение с несъобразена скорост и загуба на контрол. Работата по образуваното досъдебно производство продължават служители на РУ – Стамболийски.

Същия ден и на територията на РУ – Хисаря е регистриран подобен удар, при който тежко са ранени двама души. Около 12.30 часа между селата Старосел и Паничери лек автомобил „Опел” със софийска регистрация излязъл вдясно извън пътя, блъснал се в дърво и се преобърнал. В болница с опасност за живота са настанени водачът, 62-годишен столичанин, и 40-годишна пътничка на задната дясна седалка. Медицинска помощ е оказана на 59-годишна жена на пасажерското място до шофьора и на 3-годишно дете, което било в обезопасително столче. По първоначални данни причината за катастрофата е загуба на контрол над автомобила.

Изясняват се обстоятелствата около пътно произшествие, при което са пострадали моторист и спътничката му. По първоначални данни около 1.40 часа вчера на кръстовище между бул. „Пещерско шосе” и ул. „Ген. Колев” мотоциклет „Кавазаки”, без регистрационен номер и с неустановен до момента водач, предизвикал катастрофа с мотоциклет „Хонда”. В болница за лечение са настанени 27-годишен пловдивчанин, който управлявал второто моторно превозно средство, и 25-годишна пътничка. На мъжа е взета кръвна проба за алкохол. Във Второ РУ е образувано досъдебно производство. Продължава работата по издирване на другия участник и установяване на причините за случилото се.

Млад пловдивчанин е задържан в ареста на Първо РУ за шофиране под въздействието на наркотични вещества. Около 17.30 часа вчера в полицията постъпил сигнал за лек автомобил „Сузуки”, който бил изоставен на ул. „Братя Бъкстон” в Пловдив след катастрофа с леки материални щети. При предприетото издирване бил установен водачът – Б.В. /22 г./ от града, чиято проба с драг тест реагирала положително. С полицейска заповед младежът е задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.

Същия ден в полицейския арест попаднали други двама нарушители на пътя. Към 4 часа служителите на реда в Раковски спрели лек автомобил „Опел”. Шофьорът И.Р. /36 г./ от града бил изпробван с дрегер за алкохол и резултатът отчел 1,62 промила. Минути преди 11 часа на пътя между Пазарджик и Пловдив пътни полицаи извършили проверка на лек автомобил „Форд”, управляван от Г.Б. /29 г./ от село Йоаким Груево. Допълнителна справка показала, че мъжът е седнал зад волана с отнето свидетелство за правоуправление след влязло в сила наказателно постановление. Срещу двамата мъже се водят бързи производства.