полиция
полиция / netinfo
Дрогиран шофьор с отнета книжка предизвика катастрофа в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден вчера около 8.30 часа на телефон 112, съобщиха от полицията.

Мъжът, седнал зад волана на лек автомобил “Хонда”, навлязъл в насрещната лента на бул. “Александър Стамболийски“ в града  и се сблъскал челно с лек автомобил “Опел”. Водачът на втората кола е настанен в болница за лечение.

Шофьорът на “Хонда”-та е на 34 години и е от село Куртово Конаре. Той е бил тестван с апарат за употреба на наркотици, който реагирал положително. Допълнително било установено, че той е седнал зад волана с отнето свидетелство за правоуправление в рамките на едногодишно административно наказание.

Нарушителят е отведен за 24 часа в Четвърто РУ, образувано е бързо производство.

От ОД на МВР съобщават още, че минути преди полунощ в събота в полицията в Асеновград постъпило съобщение за лек автомобил “БМВ”, който се блъснал в бетонен стълб на улица в село Болярци. На място било установено, че колата управлявал 21-годишен неправоспособен жител на селото. В болница за прегледи бил откаран негов 19-годишен спътник, който по-късно е освободен за домашно лечение. Водачът бил тестван с дрегер за алкохол и пробата отчела 1,02 промила. Произшествието е отработено по административен ред.