Домашен арест за Симеон Стоев, прибрал пистолета, с който бизнесмен се самоуби в парк „Лаута“
Домашен арест за Симеон Стоев, прибрал пистолета, с който бизнесмен се самоуби в парк „Лаута“ / Искра Койчева, Дарик Пловдив
Домашен арест за мъжа, прибрал пистолета, с който бизнесмен се самоуби в парк "Лаута"
94398
Домашен арест за мъжа, прибрал пистолета, с който бизнесмен се самоуби в парк "Лаута"
  • Домашен арест за мъжа, прибрал пистолета, с който бизнесмен се самоуби в парк "Лаута"
Съдът остави под домашен арест 74-годишния бивш военен, откраднал пистолета, с който бизнесменът Данаил Божилов се самоуби в пловдивския парк „Лаута“. Днес Районна прокуратура в града поиска постоянното задържане под стража на Симеон Стоев, заради незаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси към тях без надлежно разрешение.
 
Арестуваха бивш военен, откраднал пистолета, с който Данаил Божилов се самоубил в парк „Лаута“

Вчера стана ясно, че възрастният мъж е взел оръжието от мястото, където Данаил Божилов е сложил край на живота си на 26 юли. Според показания на свидетели Стоев се навел да провери дали Божилов е жив, и взел нещо. Пистолетът с марка "Берета" е намерен в дома на Симеон Стоев в тайник под печката. При обиска на жилището му е открит и втори пистолет, чиято марка е неизвестна.
 
До 8 години затвор за бившия военен, откраднал пистолета на самоубилия се бизнесмен

Днес в съдебната зала бившият военен заяви, че е взел оръжието, тъй като в парк „Лаута“ имало много наркомани и го било страх някой да не се нарани. След като обаче разбрал, че става въпрос за убийство или самоубийство, се уплашил да не го обвинят и затова не казал на разследващите, че е прибрал „берета“-та.  По-късно сам им показал тайника, в който бил скрил пистолета.
 
74-годишният мъж е вдовец, има Алцхаймер, Паркинсон и 3 стенда на сърцето.