/ iStock/Getty Images
Частен съдебен изпълнител, е запорирал банковите сметки на Община Смолян. Причината е в иск на Консорциум „Светлина“, които имат претенции за парични вземания от

Община Сопот заведе иск срещу частен съдебен изпълнител

Общината в размер на около 400 000 лв.
Именно консорциумът поддържаше уличното осветление на територията на общината, но след стъпването си в първия мандат на градоначалника Николай Мелемов, договорът за тази дейност бе прекратен, като съдебно се оспорваха стари задължения на администрацията, към фирмата-изпълнител.

Контрактът с Консорциума бе подписан през 2008 година от тогавашния управленски екип в общинската администрация. Последваха няколко съдебни саги и съответно „Светлина“, спечели делата и предприе съответните мерки по вземанията на средствата.

Това е поредният път, когато на общината й се блокират сметки и имущества заради сагата с Консорциума. От Община Смолян на този етап отказаха  коментар по казуса, като се аргументираха със започналата проверка по случая от специализираните органи и едва след тяхното приключване, ще  излязат със становище.

Училище в Неделино се продава от частен съдебен изпълнител

„На този етап няма да коментираме нищо, нека компетентните органи си свършат работа и след това ще коментираме. В момента се извършва проверка“, коментира зам.-кметът на Община Смолян Венера Аръчкова.

За проблемите с банковите сметки на общината стана ясно по време на вчерашната сесия на Общински съвет Смолян, където общинските съветници споделиха още, че не са вземали възнагражденията си в продължение на 11 месеца.