Чистят частично джунглата около Братската могила
Чистят частично джунглата около Братската могила / netinfo

Запустелият терен около Братската могила, върху който преди 3 години трябваше да заработи Пловдивленд, ще бъде почистен частично с 10000 лева, съобщи районният кмет на “Западен” Здравко Димитров.

Определеният за атракциона терен в Парк “Отдих и култура” е обрасъл с бурени и храсти и е засипан с боклуци и за цялостното му хигиенизиране са необходими 60000 лева. Общината обаче няма правно основание да отпуска пари за поддръжката на 140-те декара, които са собственост на смесеното дружество между нея, РЕИ инвест холдинг и регистрираната в Люксембург офшорка "Сентръл инвестмънт груп"– “Увеселителен парк Тракия” ООД.

Частната компания, която не спази ангажимента си за инвестиции, но отказва да ликвидира смесената фирма и да върне апортираната на символични цени общинска земя, се е съгласила да преведе 10000 лева за почистването, каза районният кмет на “Западен”. То ще бъде извършено от работници на “Паркове и градини” Гаранции за превеждането на парите в най-скоро време е дал лично собственикът на РЕИ инвест холдинг Иван Павлов, макар преди време акциите му в смесеното дружество да бяха прехвърлени на Обединена строителна компания.

Когато преди 6 години 140-те декара край Братската могила са апортирани в капитала на смесеното дружество, те бяха оценени на 1 260 000 лв, т.е. по 9 лева на квадратен метър. Пазарната оценка на терена в момента е над 80 милиона лева..