Частен съдия рови имотите на Рашкови заради неплатени данъци
Частен съдия рови имотите на Рашкови заради неплатени данъци / снимка: Кирил Кирилов, dariknews.bg/ архив

Частен съдебен изпълнител е изпратен в имотите на фамилия Рашкови заради данъчните им задължения към община Садово. Това заяви за Дарик кметът на общината Димитър Здравков. През последните години фамилията е натрупала 25 000 лв. задължения. Тази сума не е за всички изминали години, а за определени периоди от време, уточни кметът.

Нека заповядат в общината, да си платят съответните такси и да си извадят копия на имотните документи, това е тяхно право, каза още Здравков по повод твърденията на един от адвокатите, че документацията, която може да удостовери законността на имотите на Рашкови, е изгоряла в нощта на 24 септември. Онова, което сме констатирали като незаконно, сме го препратили в РДНСК, те ще се произнесат окончателно, добави кметът.

Общинската администрация на община Садово е направила следните заключения: един от етажите и подземието на къщата на Иван Рашков не са включени в строителния проект, на къщата на Ангел Рашков не е спазена визията за строеж, на къщата на Кирил Рашков-младши липсва проект за реконструкция, две от малките къщи в двора на Събка Рашкова не разполагат с никакви документи. Няма никакви документи и за хасиендата на цар Киро, както и за смяна на предназначението на земята, върху която е построена.