БСП предлага инж. Димитър Кръстанов за областен управител на Смолян
БСП предлага инж. Димитър Кръстанов за областен управител на Смолян / Sofia Photo Agency, архив
БСП предлага инж. Димитър Кръстанов за областен управител на Смолян
64783
БСП предлага инж. Димитър Кръстанов за областен управител на Смолян
  • БСП предлага инж. Димитър Кръстанов за областен управител на Смолян

БСП предлага инж. Димитър Кръстанов за областен управител на Смолян. За негов заместник се посочва Емил Хумчев от Златоград, който бе втори в листата на Коалиция за България. Номинациите обяви след областен съвет на БСП областния лидер на партията и депутат Дора Янкова. Димитър Кръстанов е бил зам.-областен управител на Смолян в периода 2005-2009 г., бивш депутат, който дълги години участва в местното самоуправление в Смолян като общински съветник.

Емил Хумчев втори мандат е общински съветник в община Златоград. Има малък бизнес-частна аптека в Златоград, от 16 години. Семеен, с две деца. Член на националния съвет на БСП.

 

Янкова заяви, че по никакъв начин БСП-Смолян няма да влиза в спор или конфронтации с ДПС. „Заедно с партньорите ще имаме възможност да съчетаем кадрови потенциал, предложен от тях и от нас“, каза Янкова. Относно кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС Янкова каза: “Гласувах за Пеевски за това, че спазих правилника на парламентарната група и се държах като човек, който съблюдава партийната дисциплина. Дълбоко в себе си имах усещането, че това е политическа грашка, за която видимо върви гражданския и политически дебат в момента. Аз мисля, че няма нищо лошо гражданите да имат по-сериозен контрол и върху нас, и върху правителството. Това е една сериозна поука“, каза депутатът от левицата.

„Много хора потриват ръце кабинетът да падне. Областният съвет на БСП се обединява, че правителството трябва да бъде подкрепено. В момента имаме нужда да преминем през тази криза с ясната отговорност пред българските граждани“, посочи Янкова. Относно исканата оставка на лидера на БСП Сергей Станишев, тя заяви, че вече има полярни гледни точки в партията. „Там ще се включа с моята гледна точка, но предпочитам да я кажа в партията , а не предварително“, категорична бе Дора Янкова.

Чуйте още от прикачения звуков файл.