Брюксел: Пловдив е на прав път към 2019-а
Брюксел: Пловдив е на прав път към 2019-а / Община Пловдив

Екипът на Фондация Пловдив 2019 и зам.-кметът и председател на Управителния съвет г-н Стефан Стоянов, представиха в Брюксел постигнатото до момента и цялостната стратегията за развитие на Пловдив като Европейска столица на културата.

Срещата бе първият от серията мониторинги на Европейската комисия върху работата по подготовката на града за 2019 г. Пред европейското жури по оценка в състав от 10 експерта, екипът на Фондацията докладва за развитието на проекта от началото на годината, определи предизвикателствата и възможностите за разрешаване на съществуващи трудности.

Двучасовото заседание приключи с висока оценка на журито, което определи работата на Фондацията до момента, като отбеляза че „екипът е на правилен път и се справя успешно с голямото предизвикателство“. Експертите от Европейската комисия набелязаха и конкретни насоки и бъдещи стъпки в развитието на проекта.

Докладът, представен в Брюксел Фондацията реализира съвместно с един от консултантите, които подготвиха кандидатурата на града - проф. д-р Оливър Шайт.