Бясно наддаване за кафенето на Римския стадион – дават 5 хил. на месец
Бясно наддаване за кафенето на Римския стадион – дават 5 хил. на месец / снимка: darikradio.bg

„Търгът за даване под наем на кафенето в Римския стадион се превърна в бясно наддаване,“ заяви кметът Иван Тотев.

Първоначално участниците са били 4-ма, един е отпаднал, защото не е отговарял на условията, а втори кандидат се е отказал, когато сумата е достигнала 1900 лева. Останалите 2-ма кандидати са продължили да наддават, докато единият е спечелил със сумата от 5000 лева с ДДС на месец. „В момента тече 14 дневен уведомителен срок за участниците, след което има още 14 дни, в които да подпишем договор с победителя“, обясни Тотев.

Той не скри изненадата си от високата сума, при положение, че в кафенето може да се сложат не повече от 15 маси.

Очаква се Римският стадион да отвори официално врати през следващата седмица, като кметът Тотев е поканил за откриването президента на България Росен Плевнелиев.

Освен с кафене, обектът разполага с уникална зала за 3 D прожекции, която събира 35 човека. Предстои въвеждането на електронни билети, които ще бъдат комбинирани за няколко туристически обекта в града. „Целта ни е след време туристите от чужбина да могат да си купуват билети онлайн още преди да пристигнат в България“, разказа Тотев.

 

Входът за възрастни ще бъде 6 лева, а за деца 4. Групите ще влизат съответно срещу 5 лева за големи и 3 лева за малките.