/ Дарик архив
Пловдивски ученици организират благотворителен музикален концерт, чрез който да съберат средства за своя приятел и съученик Васил Георгиев. При домашен инцидент в дома му възникнал пожар, вследствие на който, както и на пяната и водата при гасенето му, цялата къща била унищожена и станала негодна за ползване. Специалисти са установили, че постройката трябва да бъде съборена и да се построи наново.
 
„Нашият приятел Васко повече няма да може да се завърне в дома си такъв, какъвто го помни, но ние най-сърдечно и искрено решихме, че можем да опитаме да му помогнем той да има отново място за живеене, което с времето да се превърне в негов дом“, съобщават организаторите на концерта.
 
Концертът ще се проведе на 23 февруари/петък/ от 19.00 часа в залата на Военния клуб в Пловдив. Ще има музика за всеки вкус – класическа, български фолклор, рок и психиделика, както и поп музика. Входът е 5 лв.
 
„Ще станете свидетели на чудната магия на музиката, но този път вълшебството ще е още по-голямо – защото всички музиканти ще туптим с едно сърце, поради надеждата ни и вярата ни да помогнем на Васко – да има нов дом!
 
Музиката е онова изкуство, което винаги е завладявало човешката душа по един вълшебен, необясним, тайнствен и по детски чист начин, като премахва всякакви ограничения и предразсъдъци… А всеки човек, който се е докосвал до нейния небесен свят, никога не е оставал същия.“ категорични са приятелите на момчето.