Единственият в света бял коняк и екзотични напитки са сред изненадите на изложба „Винария 2018“. Тя ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив. Български и чуждестранни изби и търговци, ще представят своите колекции на най-престижния форум на лозарството и винарството в Източна Европа.
Неговото 26-о издание ще покаже по-богат асортимент от високо алкохолни продукти, като уиски, коняк, узо, и повече видове плодови ракии, превръщащи се в новото увлечение на ценителите.
„Антарктика“ е първият и единствен коняк без цвят. Прозрачната течност има мирис на цветя и плътен вкус, определен от създателите му като „смразяващо неповторим“. Произведен е от известната френска дестилерия „Годе”, както и 50-годишният коняк „Ренесанс“ в гарафа от кристал и злато.
Новост са крушовият коняк и конякът за храносмилане с вкус на портокал. Те се вписват в модната тенденция за ясно изразени плодови акценти при високо алкохолните напитки. На „Винария 2018“ ще видим триумфално завръщане на плодовите ракии, прогнозират експерти.
Според тях, се очакват изненади и при виното. Те ще блеснат в колекциите на над 50 изби, които ще се представят в уникалния Град на виното и деликатесите. Ценителите ще тестват продукти на елитни български производители и малки серии с ексклузивно качество от бутикови винарни.
Посетителите ще дегустират новата реколта, за която се очаква да бъде на изключително високо ниво. Ще могат да опитат вина от Португалия, Франция, Италия и други страни, изделия на дестилерии от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Своя дебют на изложбата правят най-изтънчените и стари марки шотландско уиски, луксозни видове гръцко узо.
За първи път присъстват и пурите – изискана добавка към хубавата кухня, вино или коняк. Пурите са ръчно свити от подбрани сортове тютюн, отглеждани в Южна Америка. Някои от тях са в премиум сегмента, защото отлежават до 5 години в специална кедрова стая.
Градът на виното, създаден в партньорство с Националната лозаро-винарска камара преди четири години, сега ще бъде още по-голям. Ще събере утвърдени и нови производители и търговци. Отново ще изкушава с впечатляваща палитра от вина и напитки, а също - храни и гурме специалитети, предлагани от участници в Международната изложба на хранителната индустрия „Фудтех“.
Така Градът на виното и деликатесите става кръстопът на вкусове и наслади, присъщи на елегантния стил на живот. Той развива концепцията за съвместно представяне на фирми от „Винария“ и „Фудтех“ в палата 11. Заедно ще демонстрират своите новости и компании, предлагащи технологии, техника, оборудване и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост, в палата 10.
Двата форума се организират паралелно с Международната селскостопанска изложба „Агра“, специализираната „БиоАгра“, новата проява „Дибла – идеи и продукти за интериора“, която разширява изложбата „Хорека Пловдив“, изложенията „Апи България“ - за пчеларство, и „Вкусове от Италия“.
Съвместното им провеждане се превърна в едно от най-мащабните икономически събития на Балканите, своеобразна „среща на върха“ за бизнес елита от най-перспективните отрасли на икономиката.
Неговото 26-о издание ще покаже по-богат асортимент от високо алкохолни продукти, като уиски, коняк, узо, и повече видове плодови ракии, превръщащи се в новото увлечение на ценителите.
„Антарктика“ е първият и единствен коняк без цвят. Прозрачната течност има мирис на цветя и плътен вкус, определен от създателите му като „смразяващо неповторим“. Произведен е от известната френска дестилерия „Годе”, както и 50-годишният коняк „Ренесанс“ в гарафа от кристал и злато.
Новост са крушовият коняк и конякът за храносмилане с вкус на портокал. Те се вписват в модната тенденция за ясно изразени плодови акценти при високо алкохолните напитки. На „Винария 2018“ ще видим триумфално завръщане на плодовите ракии, прогнозират експерти.
Според тях, се очакват изненади и при виното. Те ще блеснат в колекциите на над 50 изби, които ще се представят в уникалния Град на виното и деликатесите. Ценителите ще тестват продукти на елитни български производители и малки серии с ексклузивно качество от бутикови винарни.
Посетителите ще дегустират новата реколта, за която се очаква да бъде на изключително високо ниво. Ще могат да опитат вина от Португалия, Франция, Италия и други страни, изделия на дестилерии от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Своя дебют на изложбата правят най-изтънчените и стари марки шотландско уиски, луксозни видове гръцко узо.
За първи път присъстват и пурите – изискана добавка към хубавата кухня, вино или коняк. Пурите са ръчно свити от подбрани сортове тютюн, отглеждани в Южна Америка. Някои от тях са в премиум сегмента, защото отлежават до 5 години в специална кедрова стая.
Градът на виното, създаден в партньорство с Националната лозаро-винарска камара преди четири години, сега ще бъде още по-голям. Ще събере утвърдени и нови производители и търговци. Отново ще изкушава с впечатляваща палитра от вина и напитки, а също - храни и гурме специалитети, предлагани от участници в Международната изложба на хранителната индустрия „Фудтех“.
Така Градът на виното и деликатесите става кръстопът на вкусове и наслади, присъщи на елегантния стил на живот. Той развива концепцията за съвместно представяне на фирми от „Винария“ и „Фудтех“ в палата 11. Заедно ще демонстрират своите новости и компании, предлагащи технологии, техника, оборудване и материали за лозарството, винарството и хранителната промишленост, в палата 10.
Двата форума се организират паралелно с Международната селскостопанска изложба „Агра“, специализираната „БиоАгра“, новата проява „Дибла – идеи и продукти за интериора“, която разширява изложбата „Хорека Пловдив“, изложенията „Апи България“ - за пчеларство, и „Вкусове от Италия“.
Съвместното им провеждане се превърна в едно от най-мащабните икономически събития на Балканите, своеобразна „среща на върха“ за бизнес елита от най-перспективните отрасли на икономиката.