/ БГНЕС
Община Асеновград ще отбележи празника на града на 29 май с концерти, които ще се състоят на две сцени, съобщиха за БТА от пресцентъра на общината. Тържествата ще започнат в църквата „Свети Николай Чудотворец“ с празнична Света литургия за благоденствие.

В 10:00 часа пред паметника на цар Иван Асен II ще бъдат поднесени цветя, а кметът на общината Христо Грудев ще произнесе слово. Пред Народното читалище „Родолюбие“ ще се извърши церемония по издигане на националния флаг. В Старинното училище "Свети Георги" с почетни звания на община Асеновград ще бъдат удостоени заслужили граждани.

Концертите започват в 11:30 часа на сцена в Градския парк с Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили - Пловдив. Съвместен спектакъл ще представят фолклорните ансамбли  „Шевица“ - София, и „Станимака“ - при читалище „Свети преп. Паисий Хилендарски“. Празникът включва още забавления за малки и големи с любими анимационни герои. На сцена ще бъдат представени още веднъж талантите на Асеновград, наградени в конкурси, фестивали, състезания и олимпиади.

Пред Народното читалище „Родолюбие“ тържествата продължават в 20:00 часа. Предвидени са изпълнения на детската формация "Косара". Финалът на празника ще е с концерт на Владимир Ампов – Графа, и илюминации. 
БТА