Ангел Чакъров: Над 1 милиард са спрените субсидии за земеделците
Ангел Чакъров: Над 1 милиард са спрените субсидии за земеделците / netinfo
Ангел Чакъров: Над 1 милиард са спрените субсидии за земеделците
75212
Ангел Чакъров: Над 1 милиард са спрените субсидии за земеделците
  • Ангел Чакъров: Над 1 милиард са спрените субсидии за земеделците

До момента няма статистика и не е ясно колко са спрените директни плащания за производителите от Пловдивска област, но за цялата страна те са над 1 милиард лева. Това съобщи в предаването Дарик кафе бившият зам.-министър на извънредните ситуации в правителството на Станишев инж. Ангел Чакъров.

Ангажимент на новото правителство трябва да бъде ясната политика в защита  на субсидиите за българските производители, които трябва да се изравнят с тези на европейските.

Сега стопаните от ЕС получават субсидии, защото произвеждат собствена продукция. Когато изнасят извън страната, си връщат ДДС и получават други премии, затова производството им е по-евтино от българското, посочи още Ангел Чакъров. Затова според него бъдещето правителство трябва активно да налага политика на протекционизъм и да защити българските производители от по-евтините плодове, зеленчуци и други стоки, които влизат най-често от Турция и Македония.

Според Ангел Чакъров, за да защитим родното си производство, трябва отново да се въведе Българският държавен стандарт (БДС) за храните. Така всеки потребител ще знае какво точно съдържа сиренето или колбасът, които купува. Ако българските производители успеят да защитят родния стандарт за качество, ще стъпят успешно и на европейския, и на световния пазар, посочи Чакъров.

Ангел Чакъров Над 1 милиард са спрените субсидии за земеделците
netinfo

Пред Дарик Ангел Чакъров заяви, че е с ясното съзнание, че не може изведнъж да се решат натрупаните с десетки години проблеми на хората от Пловдив-област. Това обаче го амбицира да работи за благополучието на населението от региона и каузите, за които защитава като представител на “Движението за социален хуманизъм”.

“В това смутно време е по-важно да се решат “дребните”, но важни за хората проблеми, отколкото мегаломанските проекти на някои”, категоричен е Ангел Чакъров.

По повод днешния международен ден на възрастните хора кандидатът за народен представител организира безплатни профилактични прегледи за хората от третата възраст в карловските села Богдан и Столетово.

Ангел Чакъров Над 1 милиард са спрените субсидии за земеделците
netinfo

Ангел Чакъров е кандидат за народен представител, № 14 в листата на коалиция „БСП - Лява България“ за 17-ти МИР Пловдив – област. 56-годишният инженер е заместник-председател на ПП „Движение за социален хуманизъм“. В продължение на 4 години бе заместник-министър на извънредните ситуации в правителството на Сергей Станишев, с две висши образования и специалност „Икономика и управление на промишлеността“.