Адвокат Елдъров остава в ареста
Адвокат Елдъров остава в ареста / снимка: БГНЕС, архив
Адвокат Елдъров остава в ареста
77918
Адвокат Елдъров остава в ареста
  • Адвокат Елдъров остава в ареста

Пловдивският апелативен съд остави в ареста адвокат Владимир Елдъров, който днес обжалваше мярката си за неотклонение, наложена от Окръжния съд. Според магистратите има достатъчно доказателства за вината му, има опасност да извърши други престъпления и да въздейства на свидетели.

Съдът потвърди и мерките на двамата му помощници - „задържане под стража“ на Петьо Пенев и домашния арест на Валери Бодуров. Подпалвачите са рискували собствения си живот при изпълнение на поръчките, а при разпитите са свидетелствали против себе си, като са обяснявали, че палежите са им поръчани, разясни в мотивите си съдът.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Преди това пред съдебна зала адвокатът на Елдъров – Йордан Давчев, посочи, че няма нито едно пряко доказателства за вината на клиента му, а обвинението се крепи на показанията на свидетелите, които са криминално проявени. (чуйте подробности от прикачения файл)

Считам, че ме набеждават бивши и настоящи мои клиенти, които отказах да представлявам  и с които съм в лоши отношения. Мисля, че съм жертва на тяхна уговорка, заяви в съдебната зала Владимир Елдъров. Той обясни, че двама от свидетелите – Радослав Керанов и Милко Доевски, са свързани с 21 фирми, като срещу част от тях се водят разследвания. Той отказал да ги представлява, след като разбрал, че са замесени в застрахователна измама. Преди няколко месеца, когато били арестувани, те отново му се обадили да ги представлява, но и той, и баща му Красимир Елдъров отказали да ги защитават.

Адвокат Елдъров е обвинен за палежи и увреждане на имущество, а Пенев и Бодуров са сочени като извършители на деянията. При предишното обжалване на мярката на Eлдъров стана ясно, че ДАНС го разследва за пране на пари, но досъдебното производство в тази насока е в начален етап. Наскоро името на Владимир Елдъров бе замесено в скандална схема за получаване на обезщетения за жертви от катастрофи. Той е син на известно пловдивско семейство адвокати.