80 студенти влизат на стаж в общинската администрация
80 студенти влизат на стаж в общинската администрация / netinfo
80 студенти от специалностите „Публична администрация” и „Бизнес администрация” на Европейския колеж започват едномесечни стажове в община Пловдив и в 6-те районни кметства. Стартът на обучението на място бе даден днес от директора на колежа проф. д-р Мариана Михайлова и от главния секретар на общината Петя Дойчинова.

Стажантите са разпределени в 9 от основните дирекции и отдели на Общината, където ще участват в административно обслужване на гражданите и в решаване на конкретни управленски казуси. За практическото им обучение освен преподавателите са ангажирани и 15 наставници от местната администрация.

По време на стажа си младежите ще получават стипендия от 15 лева за всеки работен ден. Парите са част от финансирането по проекта, с който колежът спечели близо 64400 лева за практическото обучение на своите студенти в общинската администрация, която е техен потенциален бъдещ работодател.

На финала на практиката на 17 февруари кметът ще награди „Най-перспективният млад общински служител” и „Най-добрият наставник”, които ще бъдат определени от специална комисия.