8.4 млн. лева приходи очаква ПОАП от приватизация през 2010-та година
8.4 млн. лева приходи очаква ПОАП от приватизация през 2010-та година / снимка : Виктор Кадири /dariknews.bg

Общо 8,4 млн. лева са очакваните приходи от приватизационни сделки за 2010-та година. Това стана ясно по време на днешната сесия на Общинския съвет, на която бе гласуван и приет Планът за работа на Пловдивската агенция за приватизация (ПОАП).  

Той предвижда 7.6 млн. от продажбата на общинските търговски дружества „Бъдеще" ЕООД, „Ритон" ЕАД, „Битова тъкан" ЕООД и фирма „Митнически терминал", която бе продадена в началото на месеца на бизнесмена Димитър Георгиев. Други 500 хил.лева се очакват от приватизация на нежилищни имоти и обособени части от капитала на общински дружества.  

Планът на ПОАП включва и подготовка, проучване и правен анализ на 32 общински нежилищни имота, предвидени за приватизация. Става въпрос за магазини, ателиета, гаражи, подблокови пространства, както и 2 бази - на хижа „Здравец" и на „Цигов чарк". През тази година, предстои проучване и подготовка за продажба на всички ДКЦ-та в града.

81% от приходите на ПОАП ще се предоставят за управление на Специализирания общински фонд (СОФ), който да ги използва за дейности подпомагащи, учлища, детски градини и социални домове.