7 ранени при катастрофи в Пловдивско за ден
7 ранени при катастрофи в Пловдивско за ден / БГНЕС, архив

27-годишна шофьорка бе ранена при пътен инцидент на Пазарджишко шосе. Инцидентът става към 8 часа в района на кръстовище с пътя за сметището край Цалапица. Лек автомобил “Фиат”, управляван от младата жена, отнема предимството и се блъска с лек автомобил “Рено”, шофиран от 66-годишен пловдивчанин. Пострадалата при пътния инцидент е настанена в болница за наблюдение и по данни на лекарите няма опасност за живота. Другият участник е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Работата по случая продължават служители от РУ – Стамболийски.

Други двама мъже пострадаха при катастрофа вчера в Пловдив. Малко след 21,30 часа на кръстовище между бул. “Христо Ботев” и бул. “Найчо Цанов” таксиметров лек автомобил “Шевролет” предприема ляв завой и отнема предимството на лек автомобил “Фолксваген”. В резултат на последвалия сблъсък в болница е настанен 45-годишния водач на първата кола, а 51-годишният шофьор на втория автомобил е прегледан и освободен за домашно лечение. Алкохолните проби на двамата пловдивчани са отрицателни.

Вчера на територията на областта са станали 25 пътни произшествия с материални щети. Регистрирани са 5 катастрофи със седмина ранени.