5 села в Пловдивско са без ток, няма бедстващи хора
5 села в Пловдивско са без ток, няма бедстващи хора / Дарик архив

Авариите по енергозахранването в селищата, които имаха проблеми са отстранени. В момента с нарушено електроподаване са само 5 села в Община Карлово и това са Христо Даново, Слатина, Розино, Иганово и Столетово. Снеговалежът в карловско се е засилил и това е довело до преспи и снегонавяване по пътя Карлово-Христо Даново, който временно е затворен за почистване. Това съобщиха от Областна администрация.

Няколко села в община Хисар по-рано днес бяха с прекъснато електрозахранване - Беловица, Красново, Мало Крушево, Кръстевич, Красновски бани, където бе повреден 20 км. далекопровод. Без електрозахранване бяха и селата Ново Железаре, Дуванлий, Житница и в района на свинефермата, както и в село Калояново. В няколко населени места от Община Съединение също е имало прекъсване на електрозахранването поради аварии, но в момента те са отстранени. Екипите на EVN работят по отстраняване на авариите и в останалите населени места.

За момента на територията на Област Пловдив няма бедстващи населени места. Пътищата са мокри, но обработени, почистени и проходими при зимни условия.

Образуваната снежна покривка в региона не създава опасност за водачите на моторни превозни средства, за това няма въведени ограничения за движение. Необходимо е шофьорите да се съобразят със зимната обстановка, да шофират със съобразена скорост и да не предприемат пътувания без да са подготвили автомобилите си за движение при зимни условия.

От НИМХ БАН - Филиал Пловдив съобщиха, че температурите ще се понижават, като ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса. Ще се създадат условия за навявания, виелици и на места снежната покривка ще достигне между 30 и 50 см. В западните и централните райони валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. В югоизточните райони ще остане облачно с преваляване от сняг. В западните и централните райони вятърът ще е умерен от северозапад, а в югоизточните – силен северозападен.