4-ма глобени за час заради новите забрани на Асеновградския надлез
4-ма глобени за час заради новите забрани на Асеновградския надлез / netinfo

Източното платно на Асеновградският надлез в Пловдив бе затворено в 11 часа днес. От този час движението се осъществява само в платното в посока Асеновград при ограничение в скоростта от 30 км/ч., а само до обед КАТ глоби 4-ма водачи на камиони за неспазване на новата организация на движението там, каза пред Дарик директорът на общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта Вичо Кузов. Той съобщи, че Пътна полиция следи и с радар за спазването на ограничението в скоростта. “Сигнализацията за новия режим по надлеза е по-добра от тази на магистралата и шофьорите нямат оправдание”, подчерта Кузов.

 

Санкционираните четирима водачи са нарушили забраната за преминаване на тежкотоварни камиони  над 16 тона. Тези от тях, които идват от Асеновград,   ще обикалят по Околовръстното шосе, а обходният път за тировете, пътуващи към Родопите,  е по  надлез „Родопи” и Кукленско шосе.

 

Реконструкцията на Асеновградския надлез ще струва 4 милиона и 900 хиляди лева и трябва да приключи в края на септември. Тогава е и крайният срок за финализиране на ремонта на “Адата”, който ще стартира на  25-ти януари.