16-годишна стана Царица на розите в Карлово
16-годишна стана Царица на розите в Карлово / netinfo

16-годишната ученичка Десислава Богойска от Карлово стана тазгодишната Царица на розите.

За първа подгласничка на Царицата бе избрана 17-годишната Глория Колева от ПГ „Ген. Стоян Заимов“ в Сопот, а за втора – Елена Котушева, също на 17 години,  от СОУ „Васил Левски“ в Карлово.

"Много съм развълнувана, не очаквах аз да спечеля титлата. Получих стотици поздравления и от България и от чужбина, а семейството и приятелите ми са във възторг. Въпреки че станах Царица на розите, не съм решила още дали ще се развивам в сферата на модата или красотата", съобщи за Дарик Десислава.

16-годишна стана Царица на розите в Карлово
netinfo

Единадесет красавици на възраст от 16 до 21 години дефилираха по спортни облекла и официални тоалети пред публиката, изпълнила до краен предел залата на читалището. Всяка от претендентките представи и своите артистични заложби, като рецитира кратък текст и отговори на въпроси на водещия Атанас Чонов.

За първи път в 9-членното жури участва представител на японското посолство. Тошио Сугиура връчи специалната награда на победителката – едноседмична екскурзия в Страната на изгряващото слънце. От ръцете на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов Деси получи приза „Царица на розите“ - позлатена статуетка във формата на роза.
Всяко едно от 11-те момичета от сега нататък ще съпровожда фолклорните ансамбли и певческите групи на дефилета у нас и в чужбина на разноските на общината
. Така ще бъде добрият вестител и красивата жива реклама на Карлово по света, каза кметът.

Десислава е ученичка в 9 клас на СОУ „Христо Проданов“ в Карлово и танцува в местния фолклорен ансамбъл „Розова долина“. Обича да бъде с приятелите си и семейството си.

16-годишната красавица ще бъде основна фигура на Празника на розата, който тази година ще бъде на 31 май.