103-годишният бай Георги мечтае да види цяла България
103-годишният бай Георги мечтае да види цяла България / netinfo

Закуска, сутрешната попара с вино, абсолютно отрицание на тютюнопушенето, задължителната консумация на мед и разнообразно хранене в комбинация с възможно по-спокоен живот, с по-малко конфликти и кавги, е рецептата за дълголетие на най-възрастния жител на община “Марица” - 103-годишният бай Георги от село Бенковски.

В края на отиващата си 2016-та година столетникът беше посетен от кмета на Общината Димитър Иванов, като в дружеска атмосфера двамата обсъдиха актуалната местна и световна политика, възпитанието на децата и бързо навлизащите в живота на хората модерни технологии.

Те поговориха и за земеделската тематика, борбата с вредители и болестите по насажденията. Тази есен бай Георги с помощта на свой приятел е засял дворното си място с пшеница и ечемик. Мечтата му е догодина с парите получени от реализираната продукция да организира панорамна екскурзия, посещавайки различни краища на България.

На изпроводяк двамата мъже си размениха бутилки червено вино собствено производство, пожелания за здраве и хармония в отношенията с хората.