Започнаха да приемат молби за помощи за първокласници
Започнаха да приемат молби за помощи за първокласници / Sofia Photo Agency

От днес започва приемът на молби-декларации за получаване на еднократна целева помощ за първокласници. Документи ще се подават до края на месец септември, съобщиха от дирекция "Социално подпомагане" Плевен. Всяко семейство на първокласник ще получи по 150 лв. парична помощ. Целевата помощ за ученици се отпуска само на семейства, чиито деца са записани в първи клас в държавно или общинско училище за първи път. Друго условие е средномесечният доход на семейството да не надвишава дохода, определен за получаване на семейни помощи в Закона за държавния бюджет на страната ни.

Документите, които са необходими за кандидатстване са молба образец, удостоверение за брутния доход на родителите за последните 12 месеца, удостоверение, че детето е записано за първи път в първи клас, издадено от учебното заведение, акт за раждане на детето и лични карти на родителите.

В Плевен документи се подават в приемната на "Социално подпомагане" в бизнес център "Мания тауър".  Родителите от останалите населени места в областта могат да подадт молбите си в общинските дирекции «Социално подпомагане».