Започна пролетното почистване на Ловеч
Започна пролетното почистване на Ловеч / netinfo

Стартира традиционното пролетно почистване на Ловеч, информират от пресцентъра на общината. Акцията ще продължи шест седмици и ще приключи на 27 април, информират от Община Ловеч.

И тази година се предвижда награда за квартала, в който има най-добри резултати при почистването. Инициативата за почистването на града със съвместните усилия на всички граждани е на Община Ловеч и фирмата „Еко” ЕООД, която ще извърши извозването на едрогабаритните битови и градински отпадъци. 

Извозването ще стане по определен график, като за ж.к. „Младост” и квартала до болницата това е периода от 17-и до 23 март, за кв. „Хармането”, кв. „Мелта” и ж.к. „Червен бряг” – 24-и до 30 март. За кв. „Сърпазар” и квартал 5 извозването на боклука ще бъде от 31 март до 6 април. От 7 до 13 април ще се извозват битовите отпадъци от кв. „Вароша” и кв. „Центъра”, а от 14-и до 20 април – кварталите „Дикисана” и „Здравец”. Отпадъците след пролетното почистване на кварталите „Гозница” и „Продимчец” ще се извозват в периода от 21 до 27 април.

От Община Ловеч се обръщат към фирмите, ведомствата и организациите да се включат в кампанията, като сами извозват на градското сметище събраните отпадъци.