Започна изграждането на детски комплекс в квартал Кайлъка
Започна изграждането на детски комплекс в квартал Кайлъка / снимка: Дарик Плевен

Една от детските площадки, които са в проекта на Община Плевен за детски комплекс в жк "Кайлъка", от около седмица вече се строи, видя репортер на Дарик. Става въпрос за две детски площадки - едната за по-малки, другата - за по-големи деца, и спортно игрище, уточни за Дарик зам.-кметът на Община Плевен инж.Огнян Цанев. Изпълнител на проекта е фирма "Паркстрой".

"Обещали сме на хората от жк "Кайлъка", че ще имат тази детска площадка, в съседните блокове има много млади семейства с деца и подобно съоръжение е абсолютно задължително", каза инж. Цанев. Около 35 000 лв. е стойността на строящата се площадка, която ще бъде довършена до края на 2010 год. Предвидено е освен детските съоръжения и пясъчник за най-малките, да има и пейки за родителите. Настилка от нов тип, каквито се слагат в страните от ЕС, ще е гаранция, че дори и малчуганите да паднат, няма да се ударят лошо.

По думите на инж. Цанев, в общината има вече проекти за модернизация на всички съществуващи детски площадки, но работата по тях ще започне догодина. Ще се работи както по полагане на новата безопасна настилка, така и по укрепване на съоръженията и тяхното обезопасяване.

През 2011 год. благоустройствените мероприятия ще продължат с изграждането и на останалата част от детския комплекс. Със средства от инвестиционния заем ще бъде направена улицата, която да свърже северната с южната част на жк "Кайлъка".