Заглавия и акценти в плевенските вестници
Заглавия и акценти в плевенските вестници / archiv.DarikNews

С елегантен намек за наскоро отбелязания си празник, вестник Посредник напомня, че 134 години след Руско-турската освободителна война, както и "20 години по-късно", плевенския читател може да научи любопитни подробности за Плевенската епопея от неговите страници.

Ето и някои от заглавията във вестник Посредник:

Спират влакове още преди новото разписание, с какво ще пътуват сутрин работещите в Плевен

Можем ли да се предпазим от коварния синузит

Кога да зазимим водомера си и колко струва ремонтът на спукания

Какво мисли за институцията новият окръжен прокурор

Как фотографи печелят по празниците чрез детските градини

 

Водещият материал в новия брой на "BG север" е  Фирма плаши длъжници на мобилни оператори!

До къде може да стигне безпардонността на мобилните оператори?

Защо наети от тях фирми за "събиране на вземания" разполагат с личните данни на стотици потребители на услугите на тези оператори? Узаконен рекет ли е тази практика са някои от въпросите, които засяга материала.

За съдебната си битка с друг монополист - ЧЕЗ, разказва в "BG север", 70-годишният Владимир Николов от Левски.

Пенсионерът има собствен сервиз за ремонт на телевизори. Сблъсъкът му с електроразпределителното дружество е точно заради ел. таблото на работилницата - служители на ЧЕЗ намерили повод да го обвинят, че пломбата е разпечатана, и му начислили 486,51 лв. за консумирана енергия. Той обаче отказал да плати сумата с агрумента, че таблото е извън дома му и нито има достъп до него, нито може да го пази. Николов иска спорът да се реши от съда.

От горещите теми в броя са и случаите на насилие над жени в материала "Освирепели от алкохол мъже пребиват половинките си"

На шеста страница плевенчанката Марина Атанасова разказва своята истина за "лекарската грешка", довела до смъртта на нейната снаха Валентина, която издъхнала, докато раждал в болница във Велико Търново. Пак на тази страница научаваме защо десетки жители на плевенски села останаха тази зима без дърва за огрев.

"Животът ни е фрагментарен и прилича на театрален скеч" - твърди в интервю за вестника на 8 стр. младият режисьор Боян Иванов.

Още новини за предстоящите съкращения в общинската администрация, малко известни факти за участници в Плевенската епопея преди 134 г., съвети към жените, които държат да изглеждат винаги добре и към мъжете с афинитет към домашните нововъведения може да прочетем в днешния брой на "BG север"

На шарената страница един от най-успешните кметове на Плевен - Андрей Романов,  "черпи" за своята 85-та годишнина, майки търсят пуберите си с патрулка, а секс шоповете се хвалят с добър оборот през декември.

И както всеки петък "BG Север" ви предоставя богато разнообразие

на програми на ефирни и кабелни телевизии.

В седмичника ще

намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда и много новини.