Задържаха извършителите на побой, завършил с пострадал в комоцио
Задържаха извършителите на побой, завършил с пострадал в комоцио / dariknews.archive

На 8 май 2015 година около 21:00 часа от тел.112 в полицията в Червен бряг е получен сигнал, че в града на улица "Хан Кубрат" има инцидент с пострадали.

Местопроизшествието е посетено от полицейски екип. При извършения оглед е установено, че двама са нанесли побой на 23-годишен и на 24-годишен, местни жители. 23-годишният е получил средна телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение /комоцио церебри/ и контузии на главата /контузио капитис/.

Пострадалият е транспортиран в ЦСМП град Плевен, където е настанен в Неврологична клиника при УМБАЛ "Георги Странски", без опасност за живота. На другия мъж е оказана медицинска помощ в болницата в Червен бряг и е освободен. Уведомен е прокурор. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.2 от НК.

На 9 май 2015 година след проведени допълнителни процесуално - следствени действия са установени извършителите на побоя - 30-годишен и 24-годишен, и двамата от Червен бряг.
С постановление на районен прокурор спрямо лицата е взета мярка "задържане за срок от 72 часа" и извършителите са конвоирани в ОЗ "Следствени арести"- Плевен. Работата продължава разследващ полицай.