/ dariknews.archive
Със заповед от 8 април, за временно изпълняващ длъжността кмет на Община Червен бряг е назначена Вергиния Василева, която е  зам.-кмет по хуманитарни дейности. На среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен тя информира, че след случая с временното отстраняване на кмета на Червен бряг Данаил Вълов, Управляващият орган на проекта „Топъл обяд“ е спрял временно финансирането на услугата, която се ползва от стотици жители на Община Червен бряг.

Съдът отстрани от длъжност кмета на Червен бряг

„Междувременно, ние продължаваме и в момента да храним. Изпратихме писмо до Управляващия орган, с което молим да не прекъсват финансирането, тъй като ние продължаваме проекта. Те ни отговориха, че това няма как да стане на база на всичко, което е изнесено медийно, и след като вече е намесена и Прокуратурата.

Кметът на Червен бряг: Нямам никакви притеснения, нека проверяващите си свършат работата

Днес ще изпратим ново писмо до Управляващия орган, за да видим, как ще продължим. Може би ще се наложи в съответствие с клаузите в договора, да прекратим „Топлия обяд“ за Община Червен бряг“. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Червен бряг Вергиния Василева коментира още, че „сигналите от определени хора, проверките и спирането на финансирането и забавянето на проекта, което е фатално за един проект, който има определен срок, това не вреди на кмета Вълов или на ръководството на общината, а вреди на жителите на община Червен бряг.