Възможно е плевенски фирми да се включат в мащабни проекти в Ростов на Дон
Възможно е плевенски фирми да се включат в мащабни проекти в Ростов на Дон / dariknews.archive

Съществува реална възможност, плевенски фирми да бъдат ангажирани в големи инфраструктурни проекти, осъществявани в Ростов на Дон - Русия по повод домакинството на Русия на Световното първенство по футбол през 2018-та година.

Това обяви пред медиите председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов, който се завърна от едноседмично гостуване на официална делегация от Плевен в градa-побратим, който наскоро отбеляза 266 г. от основаването си.

Възможно е плевенски фирми да се включат в мащабни проекти в Ростов на Дон
netinfo

Той сподели, че във връзка с провеждането на Световното първенство по футбол през 2018-та г. в Русия, в близо двумилионния Ростов на Дон предстои реализирането на много мащабни проекти като строителството на спортни съоръжения и хотели, магистрали.

Сред тях е ново летище извън града, нов стадион за около 50 000 души, три петзвездни и пет четиризвездни хотели. Ще бъдат построени два нови моста на река Дон. Предстои също цялостно обновяване на Централната гара в града, както и довършване на около 450 км. от магистралата, която свързва Ростов на Дон с Москва.

Дарин Ангелов коментира, че Плевен може да участва с фирми като подизпълнители, които да се включат в отделни етапи в осъществяването на тези мащабни проекти.
Той каза, че от страна на бизнеса в Ростов на Дон е показан интерес в тази посока и едни бъдещи бизнес контакти в тази връзка биха били осъществени чрез Търговските камари в Плевен и градът-побратим.

Дарин Ангелов припомни, че Плевен и Ростов на Дон са в партньорски отношения от 51 години и подчерта, че въпреки международната обстановка около Русия, двата града са запазили добрите си връзки.

Разговорите за включването на плевенски фирми в руски обекти са водени по време на среща с представителите на Търговско-промишлената палата на Ростов, с която колегите от плевенската Търговско-промишлена палата са подписали договор за сътрудничество през 2014-та г.

Преди година плевенска фирма изгради чашката на олимпийския огън, която беше запалена по време на официалното откриване на Олимпийските игри в Сочи.