Времето днес: Слънчево и топло, възможни са краткотрайни валежи
Времето днес: Слънчево и топло, възможни са краткотрайни валежи / dariknews.archive

Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, посочват от НИМХ-БАН.

Температурите още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса. Атмосферното налягане е и ще остане малко по-ниско от средното за месеца. В Плевен температурата се очаква да достигне 30 градуса.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22, на 2000 метра - около 16 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, по-значителни привечер над южното крайбрежие, когато ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24 и 28 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 17-18 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg