Владислав Николов:Дадохме националната си сигурност на представител на ДПС
Владислав Николов:Дадохме националната си сигурност на представител на ДПС / archiv.DarikNews

Стотина протестиращи се събраха в 18:30 часа под липите пред сградата на общината. Поводът беше организираният на 14-ти юни протест във фейсбук с призив, хората в страната да излязат на площадите. Причината беше избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Изборът беше направен от българския парламент след като бе прието, това да не става с указ на българския президент.

„През последните години ясно личи, че нас ни управлява мафия. Държавата е абдикирала и ни управлява мафията. Нищо в тази държава не работи - нямаме законност,съдебна система, здравна система, пенсионна и социално-осигурителна система.
Изобщо кажете ми, има ли такова нещо, определящо бита и живота ни, което да работи? Ами, няма!!! Изходът от това положение е или Терминал-2 или революция.
Да плачем ли, да се смеем ли за избора на Делян Пеевски. Това е абсурд, шок и ужас. Още едно доказателство, че няма власт, закон и държава".

Това каза Георги Апостолов - 49-годишен, който работи в частна фирма в сферата на търговията.
Той припомни факта, че първо беше променен закона, относно ролята на президента, за да може да бъде избран Делян Пеевски и изрази учудването си, защо има толкова малко хора на протеста и не се ли чувстват измамени хората, които са гласували за БСП и особено за Атака. Той попита защо ги няма на площада.

Общинският съветник от Атака полк. Красимир Атанасов сподели, че според него, службите и всички професионалисти са в недоумение по въпроса с избора на Делян Пеевски. Той каза още, че като военен е загрижен за сигурността на страната.
Красимир Атанасов сподели, че вървят слухове, че има вероятност ДПС да определи, кой да бъде новият областен управител на Плевенска област...

„Това е срам за институцията ДАНС. Делян Пеевски е избран с подкрепата на БСП и ДПС и в същото време, много от народните представители от БСП не подкрепят това", каза Владислав Николов - депутат в 42-то Народно събрание от групата на ГЕРБ.

Владислав НиколовДадохме националната си сигурност на представител на ДПС
netinfo

Според него за тази институция е нужен човек, който се ползва с много по-високо доверие, „а това е един олигарх с интереси в много области от икономиката и не може един такъв човек да оглави такава институция, която е с огромна власт. Да не говорим, че подслушванията си останаха в ДАНС и по този начин се създава една политическа полиция в лицето на Делян Пеевски".
Предвид абревиатурата на ДАНС, Владислав Николов каза още: „Ние дадохме националната си сигурност на представител на ДПС".

„БСП се проваля във властта винаги, след като триумфално я спечели. Така беше и при правителството на Луканов, на Виденов и при тройната коалиция", коментира Георг Спартански - общински съветник от групата на БНД - Обединена десница.
Той допълни, че мнозина са прогнозирали и то не без аргументи, че това ще се случи и с правителството на Орешарски.
Според Спартански, БСП никога не се е проваляло за толкова кратко време - практически само за две седмици.
„Изборът на Делян Пеевски за шеф на ДАНС потресе дори членовете на БСП. Създава се впечатление,че ръководството на БСП колективно е загубило разума си и очевидно в историята на България няма по-зрелищен опит за колективно политическо самоубийство".

Характерно за събирането на хората, излезли на протеста, организиран в социалната мрежа беше, че те макар и не много на брой разговаряха помежду си, обсъждайки актуалната тема и разбира се, многобройните въпроси, свързани с политиката на правителството и битието на гражданите на страната. Към тях се присъединиха и преставители на общинската управа и служители в Община Плевен