Вечните песни на България събраха ловчалии в Деня на Съединението
Вечните песни на България събраха ловчалии в Деня на Съединението / dariknews.archive

С народно веселие и кръшни хора завършиха празненствата в Ловеч, посветени на Деня на Съединението на България - 6 септември, съобщиха от общината.

Финалният концерт "Вечните песни на България" изпълни площад "Екзарх Йосиф І" с възторжена публика. На сцената се изявиха едни от най-любимите имена в българската поп и народна музика - Росица Кирилова, Мими Иванова и Развигор Попов, Панайот Панайотов, Маргарита Хранова, Владислав Славов и квартет "Славей".

„Честит ден на Съединението, честит празник!" - поздрави от сцената кметът на Ловеч Корнелия Маринова, след като получи диск с песни от певеца Владислав Славов. После кметът се включи в народните хора, които се извиха на площада.

"Вечните песни на България" събраха ловчалии в Деня на Съединението
netinfo

Впечатляващо мнозинство от млади и стари ловчалии изпълни площада в продължение на над два часа. Изпълнителят Владислав Славов дори се похвали във фейсбук, че концертът „Вечните песни на България" в Ловеч е протекъл пред над 5000 човека.

Урок по родолюбие през деня демонстрираше на гражданите факти от паметния 6 септември на 1885 г. Пред сградата на общината в няколко шатри посетилите можеха да се докоснат оръжие, униформи и предмети от епохата. Чрез занимателни игри децата научиха интересни факти за известни български революционери и участници в Съединението.