Вандали с брадви потрошиха две къщи и автомобил
Вандали с брадви потрошиха две къщи и автомобил / archive.dariknews

Инцидентът е станал в нощта на 26 срещу 27 септември в село Градище. На 27 септември в полицията е постъпил сигнал от жители на селото, че две съседни къщи са с разбити врати. Незабавно полицаи са извършени огледи и са установили, че са извършени вандалски действия в имотите на 52-годишен с адресна регистрация в село Камен, област Велико Търново.

Открити са унищожени и посечени метална входна врата, дървена врата, прозорци с дървената им дограма, хладилници, компютър с монитор, телевизор, кухненска маса с 5 стола, пералня и цялото домашно обзавеждане. Потрошена е и колата на собственика - лек автомобил "Ауди 80".

Нанесените материални щети са на стойност над 7 хиляди лева. Незабавно е започнало разследване и са разкрити извършителите - 23-годишен, 22-годишен, и двамата с криминални прояви, но неосъждани, 17-годишен, 51-годишен, осъждан и 21-годишен, без криминално досие.

И петимата са местни жители. Причина за вандалския акт е стара вражда на битова основа. Мъжете с пет брадви са нахлули в имота на съселянина си и после изпотрошили колата. Направили са пълни самопризнания и са разпитани пред съдия.

По техните обяснения в деня на инцидента и петимата са употребили алкохол. Брадвите им са иззети като веществени доказателства. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 216, ал.1 от НК работа по случая продължава разследващ полицай от РУП Левски.