В Гулянци отбелязаха 14-ти панаирни дни
В Гулянци отбелязаха 14-ти панаирни дни / obshtina.gulqnci

В дните от 29 до 31 май Гулянци отпразнува 14-тите по ред Панаирни дни. Традиционният майски празник беше изпъстрен с културни и спортни прояви, организирани от община Гулянци и НЧ „П. Р. Славейков".

Начало на Панаирните дни сложи кметът на общината Лъчезар Яков. Той увери своите съграждани, че всичко, което общинското ръководство и администрация са постигнали до сега е в името на хората. Десетките реализирани проекти, както и тези които се изпълняват или тепърва стартират са с единствената цел община Гулянци да стане по-добро и по-привлекателно място за живеене.

Гости на града в първия панаирен ден бяха народният представител Васил Антонов, кметове на общини от областта и кметства от общината, общински съветници, ръководители на институции и фирми от района.

В Гулянци отбелязаха 14ти панаирни дни
netinfo

Първата проява в програмата беше концерта на самодейните колективи и изпълнители при читалище „П. Р. Славейков", със специалното участие на децата от ОДЗ „Незабравка" гр. Гулянци. Местните таланти създадоха чудно настроение у публика и гости, което преля в кръшни хора с фолклорната програма на Поли Паскова, Христо Косашки и формация от Ансамбъл „Чинари".

В Гулянци отбелязаха 14ти панаирни дни
netinfo

Акцент във втория панаирен ден беше Съборът на народното творчество, който се провежда за 12-ти пореден път в рамките на панаира. Проявата е уникална с това, че събира колективи от близо и далеч, които минават с пъстро шествие по централните градски улици, а след това огласят с песните си и веселят с танците си жителите и гостите на Гулянци през целия ден. Тази година над 30 състава от областите Плевен, Ловеч и Велико Търново се качиха на сцената на площад „Свобода". Всички изпълнители бяха наградени с грамота и тематичен сувенир за спомен.

Паралелно със събора се проведоха Турнир по шахмат и Турнир по тенис на корт, които също са традиционни за панаира и се радват на голям интерес. Тази година за първи път се проведе и детски тенис-турнир. Освен купи, грамоти и медали, най-малките състезатели получиха и поощрителни награди от кмета на общината Лъчезар Яков. Във втората панаирна вечер множеството на площада весели брас бенд VIVO-Монтана.

В Гулянци отбелязаха 14ти панаирни дни
netinfo

Третият ден на панаира бе посветен на децата от общината. Специално за тях бе организирано Детско утро със специалното участие на театър „Златното ключе" - Плевен. На сцената се изявиха малчуганите от детските градини в Гулянци, Милковица и Шияково, както и много индивидуални изпълнители. Всички танцьори, певци и рецитатори получиха подаръци от общината.

Последната проява в Панаирни дни Гулянци 2015 беше състезанието с двуколки, организирано от група ентусиасти, запалени по конния спорт.