Урок по родолюбие в Ловеч за 131 години от Съединението на България
Урок по родолюбие в Ловеч за 131 години от Съединението на България / dariknews.archive

Урок по родолюбие „Съединението на България" ще се проведе от 10:00 до 16:00 ч. в празничния 6 септември пред сградата на общинската администрация в Ловеч, съобщиха от там. По този начин жители и гости на града ще имат възможност да научат повече за паметния исторически ден.

В няколко шатри посетителите ще се докоснат до кремъчно, капсулно и хладно оръжие, униформи и воински принадлежности. За учениците са предвидени и няколко занимателни игри. На картата на България ще трябва да посочат родното място на известни български революционери и участници в Съединението. Посетителите ще научат още интересни и малко известни исторически факти, свързани с датата шести септември.

Инициативата е посветена на 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и цели родолюбиво и патриотично възпитание на подрастващите.

Организатори на изложбата са община Ловеч, Регионалният исторически музей и Регионален клуб „Васил Левски" - Ловеч, при Национално дружество „Традиция".

Празничният ден ще завърши с концерта „Вечните песни на България" с участието на най-любимите имена в българската поп музика - Мими Иванова и Развигор Попов, Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Панайот Панайотов и квартет „Славей". Концертът е на площад „Екзарх Йосиф I" от 19 ч.