University of Cambridge гостува със семинар в Плевен
University of Cambridge гостува със семинар в Плевен / dariknews.bg

 

В края на седмицата в Училища „Европа" в Плевен се проведе квалификационен семинар за преподаватели по английски език. Темата на семинара беше „Изпитите на Кеймбридж и съвременни методи за обучение по английски език". Участие в срещата взеха учители от Плевен, Русе, Разград, Ловеч, Велико Търново, Габрово и други градове.
По време на семинара бяха демонстрирани нови техники на преподаване с цел най-ефективно овладяване на английски език и постигане на високи резултати на изпитите на University of Cambridge още в детска възраст. На базатана филм от проведения семинар ще бъде изработено мултимедийно методическо помагало в помощ на учителите.

Семинарът e част от квалификационната програма на Училища „Европа" и е свързан с въвеждането на нови учебни помагала, като важен елемент от процеса на актулизиране на учебното съдържание.

Обучението се проведе в пет поредни дни в София, Пловдив, Бургас, Варна и Плевен. Организатор е Британското издателство Macmillan и ЕСЕТ (European Centre for Education and Training), а лектор на семинара беше Брайън Стивънс - водещ британски експерт в чуждоезиковото обучение и изпитните дейности, дългогодишен методик, автор на огромен брой учебни материали, тестове и учебници за Cambridge University Press, Oxford University Press, Macmillan, Pearson Longman и други издателства.

Брайън Стивънс отбеляза професионализма на преподавателите, активното им участие в семинара и мотивацията им за непрекъснато професионално усъвършенстване. Британският експерт беше впечатлен от високото ниво на боравене с английския език и култура, както и от владеенето на съвременните техники за преподаване, които демонстрираха учителите от Училища "Европа".

Това, според него обяснява и отличните резултати, постигнати от плевенските деца на проведената в Плевен юнска сесия на University of Cambridge ESOL Examinations.

За краткото си гостуване в Плевен, Брайън Стивънс разгледа центъра на града, посети Панорама "Плевенска епопея". Това е първото му посещение в страната.