paisij
paisij / netinfo
 Двайсет и девет ученика от НУ „Отец Паисий” завършиха успешно Програмата „Научи се да караш ски”, сезон 2016-2017 г. На финалното състезание, провело се на 2 февруари, те показаха скиорските си умения, усвоени в 4-дневното обучение, проведено от ски-учителите на училище „Сима”, база Беклемето, в периода от 30 януари до 2 февруари.
 
При момичетата първо място и златен медал получи Кремена Георгиева от IIIа клас. На второ място със сребърен медал е Никол Георгиева,  също от IIIа клас. Трето място и бронз получи Никол Цветанова от IIIб клас. При момчетата на първо място със златен медал е Калоян Владимиров от IIIб клас. За сребърен медал и второ място се пребори Мариян Романов, също от IIIб клас, а на трето място с бронзов медал в надпреварата се класира Александър Димитров, отново от IIIб клас. Всички медалисти ще участват в междуучилищното състезание по Програмата, което ще се състои, след като учениците от още 4 плевенски училища бъдат обучени по нея.
 
Ски-училище „Сима” връчи още две награди за най-бързо напредващ в обучението скиор. Грамота и флагче получиха Елица Трифонова от Iа клас и Константин-Кирил Кирилов Чочков от IIIа клас.
 
НУ „Отец Паисий” участва за втора поредна година в Програмата „Научи се да караш ски”, която се финансира изцяло от Българската федерация по ски и Министерството на младежта и спорта, и включва напълно безплатни за учениците ежедневен транспорт по маршрута Плевен-Беклемето-Плевен, храна, ползване на ски-оборудване и на влек и обучение от високо-квалифицирани инструктори. Партньор в инициативата е Министерството на образованието и науката чрез Регионалното управление на образованието Плевен. Проектът дава възможност на децата от детски градини и начални училища да преодолеят предизвикателството да се научат да карат ски.
 
Всички участници в програмата от НУ „Отец Паисий” получиха Диплом за успешното й завършване, което стана възможно благодарение на техните ски-учители Станислав Дачев, Белла Хитрова, Илиан Камачаров и целия екип на ски-зона Беклемето. Най-добрата благодарност за тях  са щастливите детски усмивки, с които си тръгнаха възпитаниците им и копнежът им да се върнат скоро на пистата.