Ученическото портфолио беше тема на среща в HУХристо Ботев
Ученическото портфолио беше тема на среща в HУХристо Ботев / archiv.DarikNews

На 29 март в НУ"Христо Ботев" - Плевен се състоя среща, на която беше разгледана темата за "Ученическото портфолио", заложена в плана за квалификационната дейност на училището.

Доц. д-р Ицка Дирижан, лектор на срещата разясни: "Темата за ученическото портфолио е една нова тема и изобщо нова област за нашата педагогическа реалност. Тя е много интересна с възможностите, които има като добър педагогически инструментариум, чрез който се постигат много ефекти".

На първо място, доц. Дирижан посочи подобряването на самочувствието на ученика в тясното сътрудничество на семейството, училището и самото дете, за което се създава това лично портфолио.
Това всъщност е един набор от постиженията на самото дете. Ние споделяме разбирането, че всяко дете има своите положителни качества и те трябва да се развиват по най-добрия за него начин и е добре, то да притежава от рано умението да открива тези качества и да ги представя по най- добрия начин.

"В този смисъл темата, която е избрало ръководството на училището за днешната квалификация е много актуална и е в пълно съответствие с приоритетите на това училище".

"Ученическото портфолио" беше тема на среща в HУ"Христо Ботев"
netinfo

На срещата присъства целият преподавателски екип на училището, както и Катя Трифонова - старши експерт квалификационна дейност и Кремена Пъшева - старши експерт по обществени науки и гражданско образование към РИО - Плевен.