Стартираха обиколките в миналото и натоящето на Плевен
Стартираха обиколките в миналото и натоящето на Плевен / dariknews.bg

На 28 август в 11:00 часа стартира новата инициатива на „Бизнес център Плевен" за провеждане на безплатни обиколки на централната част на Плевен в които да се включват гости на града.

Царин Аспарухов, изпълнителен директор на Регионалния бизнес център в Плевен, каза:"Всеки е добре дошъл на нашите ежедневни обиколки на Плевен. Имаме намерение през есента в дни, когато няма плътни групи с туристи, да каним ученици, за да научат повече младите хора за града, в който живеят. Ние сме се постарали да поднасяме информацията така, че да стигне бързо до хората и да е запомняща се. Освен това се постарахме да ползваме информация, която да не може да бъде намерена в брошури и в интернет. Затова търсим атрактивни и развлекателни факти".

Ива е един от гидовете, които ще се грижат за участниците в безплатните обиколки на централната част на Плевен. Тя разказа: "Аз ще бъда човекът, който ще представя Плевен в една по - различна светлина. Идеята е да запознаем не само туристите, които посещват нашия град, а да привлечем вниманието на своите съграждани, които могат да научат и нещо повече за Плевен, така че надеждата ни е и плевенчани да се включат в нашите обиколки", каза още Ива.

Стартираха обиколките в миналото и натоящето на Плевен
netinfo

Чрез специално изработени брошури със снимки от различни кътчета, сгради и улици на Плевен, направени преди десетки години, участниците в обиколките ще могат да се пренесат години назад в историята на града. Мотото на организираните пешеходни обиколки на града ни е „Плевен - минало и настояще".

Обиколките ще се провеждат през цялата година, всеки ден от 11:00 и 18:00 часа и ще тръгват от паркинга зад мавзолея.

"Ние нямаме почивни дни, с изключение на Нова година. Ще работим всеки ден, включително през уикенда и в празнични дни през цялата година", заяви Царин Аспарухов.